V núdzi spoznáš priateľa, alebo ako nám vandalizmus oprášil kontakty


Poznáte to, keď sa pohybujete stále v jednom prostredí a postupom času niektoré prvky prestávate vnímať? To sa stalo aj nám... Po vstupe k nám do budovy Vás privíta naše logo s baletkou, ktorá v sebe nesie symboliku toho, čo robíme a čo sa snažíme preniesť do našej práce, produktov a služieb.

Je tomu asi mesiac, čo sme po vstupe do našej budovy našli baletku „popravenú“. Pri pravidelnom chodení do kancelárie sme už logo na stene takmer nevnímali, avšak toto bolo niečo, čo sa nedalo prehliadnuť.

Bol to pre nás šok a sami sme nechápali, načo komu bude práve hlava baletky. Nakoľko časť našich priestorov prenajímame, tak sa počas dňa v okolí loga vymení množstvo ľudí, a preto sa nám bohužiaľ nepodarilo vinníka vypátrať.

Boli sme preto nútení hľadať iný spôsob, ako baletke vrátiť hlavu naspäť. Skúšali sme kontaktovať viaceré spoločnosti, no nikto z opýtaných do opravy nášho loga nechcel ísť.

Vo chvíľach, kedy sme už začínali byť zúfalí z neriešiteľnej situácie, spomenuli sme si na Žilinskú univerzitu a ich skúsenosti s 3D tlačou. Povedali sme si, že keď počas pandémie dokázali vytlačiť na 3D tlačiarni pomôcky pre zdravotníkov, možno by vedeli pomôcť aj nám.

Stačilo zobrať telefón, vymeniť si pár správ a o pár dní nám v emailovej schránke pristála fotka s hlavou našej baletky. To bolo radosti! Po všetkých tých odmietavých vyjadreniach, čo sme dostali, je až prekvapivé, ako rýchlo a presne to dokázali vyrobiť.

Sme veľmi radi, že s pomocou šikovných ľudí zo Žilinskej univerzity, sa nám nakoniec podarilo prinavrátiť hlavu našej baletke. Veríme, že opravu loga už nebudeme musieť opakovať, a že neznámemu katovi bude doma stačiť aj jedna "baletná hlava".