Najdôležitejším artiklom pre každý biznis nie sú ani produkty, ani marketing či perfektné predajné stratégie, ale zamestnanci spoločnosti. Práve oni sú tí, od ktorých v prvom rade závisí, či sa bude náš biznis posúvať vpred.

Na obsadenie niektorých pracovných pozícií sa dnes hľadajú ľudia viac ako pol roka. Dôvodom môže byť aj fakt, že spoločnosti chcú plnohodnotného zamestnanca, ktorý bude práve u nich "žiť svoj sen". Zdá sa, že na trhu nie je dostatok kvalitných ľudí, ktorí by boli vhodní. Je to však naozaj tak, alebo ich len nevieme nájsť a prilákať?

Práve túto problematiku recruitmentu rieši Petr Skondrojanis, ktorý založil spoločnosť Cocuma  - Company Culture Market. Vytvoril priestor, kde sa spoločnosť v prvom rade predstaví - aké má ciele, víziu, procesy, aké sú vzťahy na pracovisku, kde sa kladie dôraz, do čoho investuje najviac úsilia. Nie je to len reklama spoločnosti ako takej, ale je to skutočný pohľad do jej vnútra prostredníctvom ľudí, ktorí ju tvoria a denne v nej žijú. Človek tak má možnosť nahliadnuť do nej a rozhodnúť sa, či je to miesto, kde by chcel pracovať. Častokrát je možno práve toto cesta, kedy si zamestnanec inej spoločnosti povie: "Je čas na zmenu. Táto firma sa mi páči, chcem to skúsiť tam."

Prijatím nového zamestnanca to však nekončí, práve naopak, všetko ešte len začína. Človek sa potrebuje neustále rozvíjať. A to nielen profesionálne, ale aj osobne. Akonáhle začne stagnovať, často začína premýšľať nad svojou situáciou a prehodnocovať možnosti u iných zamestnávateľov.

S oblasťou vzdelávania a rozvoja zamestnancov sa v rámci mnohoročných skúsenosti v HR stretáva aj Tatiana Orglerová, HR Director Eastern Europe v spoločnosti Knauf Insulation

Zo skúseností z viacerých veľkých spoločností vie ako vzdelávať nielen jednotlivcov, ale aj rozvíjať celé tímy. Jej stratégia, resp. prístup sa vyznačuje odlišnosťou. K zamestnancom pristupuje "ľudsky" tak, aby to bolo iné a súčasne obohacujúce.

Peter Skondrojanis a Tatiana Orglerová budú hosťami najbližších stretnutí Lets talk about. Budú rozprávať o tom, čomu sa venujú, ako funguje nábor nových zamestnancov, či ich rozvoj a vzdelávanie a poskytnú mnohé užitočné informácie z oblasti HR.Zaregistrujte sa a využite jedinečnú príležitosť získať zaujímavé informácie a inšpiráciu.

Viac informácií o Petrovi Skondrojanisovi  a Tatiane Orglerovej  získate na www.lta.sk.