Ako zvládame prácu z domova

Počas aktuálnej situácie (COVID-19) prevažná väčšina kancelárskych pracovníkov presunula svoje pracovisko do svojho domova. To, čo býva za normálnych okolností benefit, stalo sa nevyhnutnosťou a každým dňom sa otvárajú nové dvere neočakávaným situáciám, novým príbehom, radostiam i starostiam pracovného života. Už o samotnej práci v zdieľanej kancelárii by vedel každý z nás rozprávať rôzne zážitky, oveľa nepredvídateľnejšie sú však tie, ktoré nás zastihnú pri práci z domova.

Vlastné skúsenosti sú nevyčerpateľná studnica námetov a  preto sme sa rozhodli pootvoriť dvere našich home-office a nechať Vás nahliadnuť s čím sa počas pracovného dňa stretávame.

    Home-office


    • Hlad je hlad a nemal by nás predsa počas práce z domu zaskočiť. V prípade, že máte plánované online stretnutie, naplánujete si aj prípravu obeda o niečo skôr. Naša kolegyňa si všetky potrebné suroviny na obed preto chcela pripraviť  skôr. Avšak čas je neúprosný a plánované stretnutie nečakalo na dokončenie a spracovanie. Zelenina bola pripravená a stretnutie sa začalo. Všetko by bolo OK, keby medzi mrkvou a petržlenom nebola aj cibuľa. Tá dala o sebe veľmi rýchlo vedieť počas stretnutia a spôsobila nie jednoduchý boj „emócií“. Milá príhoda našla pochopenie aj na druhej strane a ostali milé pekné spomienky a poučenie do budúcnosti.
    • Veselé chvíle počas práce z domova majú i naše kolegyne na Hotline. Veľký žiaľ najmenších členov rodiny za momentálne strateným plyšákom jednoducho nepočká, kým vy doriešite svoje pracovné povinnosti, aj keď máte zrovna telefonát so zákazníkom.
    • 4 ročná dcérka nášho kolegu už situáciu pozná, a tak sa vopred spýtala či ocka ani nevidia, ani nepočujú. Po kladnej odpovedi – nevidia a teraz ani nepočujú - na malú chvíľu odbehla, a tak nebol dôvod opätovne kameru i mikrofón nezapnúť.  V tom sa opäť znenazdania objavila so slovami: „Tatinko, keď ťa ani nevidia a ani nepočujú, tak by si mi mohol umyť Peth-shopákov????“ Veľké porozumenie druhej strany zmenilo pracovnú atmosféru behom pár sekúnd.
    • Zvýšená miera multitaskingu pri domácom prostredí so sebou prináša i ďalšie „obete“. Predsa len sme ľudia a občas sa nám podarí i taká nechcená vec ako je zdvihnutie softwarového telefónu v tú najnevhodnejšiu chvíľu ako sú rôzne zvuky susedov a domácich spolubývajúcich.
    • Multitasking online = lúštenie pracovných poznámok medzi umeleckými dielami našich detí, ktoré ešte nedokážu porozumieť, že „sme v práci“, ale zato si užívajú našu fyzickú prítomnosť a chcú si ju vychutnať čo najdlhšie.

    Napriek všetkým „problémom“, ktoré situácia KOVID 19 priniesla, sme radi, že máme možnosť pracovať v bezpečí a tešíme sa na tie chvíle, keď budeme môcť byť s našimi  kolegami opäť spolu a naživo si všetky tieto príhody vyrozprávať.

    Všetkým našim zákazníkom, obchodným partnerom a každému s kým komunikujeme ďakujeme za porozumenie, ktoré pre nás majú. Sú to tie drobné detaily, ktoré nedokážeme ovplyvniť a stále o nás hovoria, že sme ľudia a to čo robíme, robíme s ľudským prístupom pre vás.